Drijfhout bank

Drijfhout bank

€ 344,00

Wat vinden anderen?


Aantal reviews:
Oordeel:


Schrijf zelf een review
€ 234,00
Drijfhout 3-zits bank. Zware robuuste uitvoering. Maten lxbxh 150x40x85

Door u geselecteerd:

Van:
Voor:

Boomstamtafels

De boomstamtafels uit ons assortiment (eettafels en salontafels) zijn gemaakt van de Saman Samanea boom, beter bekend onder de naam Suarwood. Kenmerkend voor deze boom is zijn paraplu-achtige silhouet (zie foto). De Saman Samanea boom is een zeer snel groeiende en niet bedreigde boomsoort die groeit in veel verschillende landen van Azië waaronder Indonesië. Deze bomen bereiken een gemiddelde hoogte van 15 tot 25 meter. Het hout van deze boom wordt, naast de productie van boomstamtafels, ook vaak gebruikt voor het maken van houtsnijwerk beelden.

 

De boomstam eettafels zijn uit voorraad leverbaar vanaf 200 cm lengte oplopend met telkens 20 cm tot een lengte van 300 cm. Door het grillige karakter van de boom is de breedte van het tafelblad per tafel verschillend, maar gemiddeld zijn de tafelbladen 90 á 100 cm breed. Omdat het blad uit één dwarsdoorsnee van een stam bestaat, komen er naar verloop van tijd wat werknaden in het blad. Dit is inherent aan deze serie en past ook bij het karakter van deze tafels. Mocht een dergelijke werknaad voor u storend zijn dan kunnen deze zeer eenvoudig worden gestopt met onze speciaal daarvoor ontwikkelde “houtmastiek”. Met een bladdikte van zo’n 8 á 9 cm behoren onze boomstamtafels wel tot de zware jongens. Om een dergelijke tafel op zijn plek te krijgen dient er daarom tijdens de bezorging extra hulp aanwezig te zijn. Wat voor al onze zware meubels geldt, geldt zeker voor de boomstamtafel: Wij brengen deze NIET met de trap naar boven. Naast de boomstam eettafel hebben wij ook de boomstam salontafels in ons assortiment. Deze zijn uit voorraad leverbaar in 130, 140 en 150 cm lengte.

boomstamtafel

 

 

Teak meubelen uit Indonesië

Al onze teakhouten meubelen worden vervaardigd op Java in Indonesië.
Java is met zijn oppervlakte van ongeveer 3 x Nederland niet het grootste eiland van Indonesië, maar met zijn 114 miljoen inwoners wel het dichtstbevolkte eiland. Ook de hoofdstad Jakarta ligt op Java (Indonesisch: Jawa)


Meer in de binnenlanden van Java ligt de werkplaats waar onze teakmeubelen worden vervaardigd. Een team van plaatselijke ambachtslieden zijn dagelijks in de weer om onze meubelen te produceren.  Gebruikmakend van de A-kwaliteit plantage teak of van het recycle teak, waarvoor we zelf te veld gaan. In de binnenlanden van Java kopen we oude boerderijtjes en/of schuren op die we weer zelf vakkundig slopen om zoveel mogelijk het authentieke te sparen en om nieuwe beschadigingen te voorkomen. Onze Farmhouse serie is in zijn geheel vervaardigd van dit recycle teak en heeft daardoor een hoog bourgondisch- en authentiek karakter. De Basic collectie daarintegen is gemaakt van plantage teak, dit geeft deze lijn een wat rustiger karakter.
Zowel de nieuw als de oud houten meubelen worden met de hand vervaardigd; hierdoor krijgt elk meubelstuk zijn unieke uitstraling. Door onze marge laag en de lijnen kort te houden zijn wij in staat u een kwalitatief hoogwaardig product aan te bieden voor een ongekend lage prijs!

Team Oostersemeubelen.nl

Suarwood

Nog geen informatie voorradig over Suarwood.

Direct voordelig meebestellen:
 • Drijfhout bank Drijfhout (voorraad)
 • Reviews


  Er zijn geen reviews.

  Schrijft u de eerste review?

  Review van:
  Teak eettafel basic met laden


  Naam:

  E-mail:

  Woonplaats:


  Ik waardeer dit produkt:
     

  Review: