Mangohouten meubels

Filter

Staat het meubel waar je naar op zoek bent er niet bij? Wij maken ook meubelen op maat! Of wil je graag een meubel uit ons assortiment komen bekijken in onze showroom?

Wat je wens ook is, wij maken graag tijd voor je! Maak direct een vrijblijvende afspraak voor inspiratie en advies op maat. We vertalen jouw wens naar een uniek, op maat gemaakt design.

Mangohouten meubelen industriële stijl

In ons assortiment hebben we ook een ruim aanbod van kwaliteitsmeubelen in mangohout. Deze houtsoort leent zich uitstekend om een industriële stijl te creëren. Het is namelijk perfect te combineren met staal en ijzer voor een stoer uiterlijk. Denk aan een mango houten tafel met een stoer metalen zwart onderstel. Of een kast met robuuste ijzeren schuifdeuren. Bekijk ons unieke assortiment mango meubelen; tafels, dressoirs, kasten en tv-meubelen.

Wat is mangohout?

Mangohouten meubelen hebben een unieke uitstraling. Elke boom is uniek en daardoor ook elk meubelstuk. De kleur van het hout varieert van licht tot donkerbruin, soms met een rode gloed en af en toe ook zwarte ‘vegen’. Het hout is ecologisch verantwoord doordat het kappen alleen gebeurt nadat de bomen geen vruchten meer dragen. De bomen zijn dan te oud geworden en gaan een tweede leven in als hout voor meubels. Het hout hoeft niet eerst gedroogd te worden om te kunnen verwerken. Dit scheelt productietijd en kosten. Onze teakhouten meubelen worden door ons geïmporteerd uit India en komen van onze vaste leverancier.

Mangohout onderhoud

Mangohout heeft weinig tot geen onderhoud nodig en is goed bestand tegen water. Het behoudt jarenlang zijn oorspronkelijke uitstraling. Het hout is glad afgewerkt en is gemakkelijk te reinigen met een vochtige doek. Vermijdt het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen. Door de speciale afwerking zullen zelden tot nooit kringen van glazen achterblijven op tafels. Wil je het hout levendig houden, dan kun je hiervoor bijenwas gebruiken. Dit is een natuurlijk product wat je een keer per jaar zou kunnen gebruiken.