Over ons

Waarom kiezen voor ons?

Je houdt van kwaliteit, authenticiteit en hebt oog voor het milieu. Daarom kies je voor meubelen van ons, die met liefde en vakmanschap worden geproduceerd in Indonesië. Van duurzaam hout gemaakt, tegen een eerlijk salaris. Kortom: bij Oostersemeubelen.nl weet je waar je meubel vandaan komt!

Geschiedenis

Ons bedrijf
bestaat al


50

jaar

Gespecialiseerd in
teak houten meubelen


25

jaar

Oostersemeubelen.nl is inmiddels al meer dan 27 jaar in handen van Jacques Manders, die de zaak binnen de familie overnam.

Voortgekomen uit de riet- en rotanwinkel die zijn oom en tante 50 jaar geleden stichtten, is Oostersemeubelen.nl vandaag de dag gespecialiseerd in de vervaardiging en verkoop van teakhouten meubelen. De winkel in de binnenstad van Oss werd te klein, waarop de verhuizing naar de meubelboulevard volgde.

Met de wens van Jacques om een consistente kwaliteit te leveren en te voldoen aan alle wensen van de klant, kwam 10 jaar geleden ook de eigen meubelwerkplaats in Indonesië, waar hij zelf regelmatig te vinden is.

Wat hebben wij te bieden?

Vanuit onze showroom in Oss bieden wij teakhouten meubelen aan in standaardmaten, uit onze voorraad en als maatwerk met een levertijd van gemiddeld 16 weken.

Onze meubelen worden allemaal gemaakt in onze eigen werkplaats in Indonesië, waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van verantwoord hout. Wij verwerken voor het grootste deel gerecycled teak, afkomstig van oude huizen die we opkopen en verantwoord slopen. Zo kan de eigenaar van het huis met de opbrengst van het hout een nieuw, stenen huis laten bouwen en zijn wij verzekerd van duurzaam teak met een ongekend karakteristieke uitstraling.

Bovendien is het gerecyclede teakhout reeds ‘uitgewerkt’, waardoor we onze meubelen met uiterste precisie kunnen bouwen. Onze teakhouten meubelen worden standaard in blank hout geleverd, volledig naturel.

Wie zelf een ontwerp aandraagt of een bestaand model in een andere maat wenst, kan rekenen op ons. Wij hebben zowel in Oss als in Indonesië medewerkers die elk ontwerp naar een bouwtekening kunnen vertalen.

Kom je er zelf niet helemaal uit? Jacques Manders helpt je in dat geval graag op weg met het design, hij ontwerpt zelf het grootste deel van de aangeboden meubelen.

Naast het aanbod teakhouten meubelen uit Indonesië biedt Oostersemeubelen.nl ook een mooie collectie trendy meubelen uit India, in een smaakvolle industriële look, waarbij mangohout de boventoon voert.

Wie zijn onze klanten?

Als we onze klanten zouden moeten categoriseren, dan kunnen we vaststellen dat er sprake is van een gemengd gezelschap qua leeftijd en culturele achtergrond. Eén ding hebben onze klanten echter gemeen: zij hechten allen waarde aan kwaliteit, vallen voor de charme van een natuurlijke uitstraling en zijn gecharmeerd van de gehanteerde prijzen.

Onze meubelen vinden niet alleen hun weg naar woonhuizen, maar worden ook steeds vaker gekocht om de zaak warm mee aan te kleden. Van karakteristiek zitmeubilair tot en met die indrukwekkende vergadertafel, wij maken het allemaal.

Onze meubelen vinden niet alleen hun weg naar woonhuizen, maar worden ook steeds vaker gekocht om de zaak warm mee aan te kleden. Van een karakteristieke bibliotheekkast tot en met die indrukwekkende vergadertafel, wij maken het allemaal.

Jacques Manders – Eigenaar

Onze kernwaarden

Oostersemeubelen.nl is mede succesvol door het vasthouden aan de eigen kernwaarden. Wij vinden het belangrijk dat onze vakmensen in onze werkplaats plezier hebben in het werk en een eerlijk salaris verdienen.

Kinderarbeid is bij ons uit den boze en veiligheid op de werkplek is prioriteit nummer één. Daarom werken wij met vast personeel, stuk voor stuk voortreffelijke ambachtslieden.

Het feit dat wij alleen van verantwoord hout gebruik maken draagt bij aan een stuk circulariteit. Bij ons worden geen chemicaliën gebruikt om hout kunstmatig te verduurzamen. Dat deden wij al ver voordat de woorden ‘duurzaam’ en ‘circulair’ gemeengoed werden.