Teak tuinmeubelen

Filter

Staat het meubel waar je naar op zoek bent er niet bij? Wij maken ook meubelen op maat! Of wil je graag een meubel uit ons assortiment komen bekijken in onze showroom?

Wat je wens ook is, wij maken graag tijd voor je! Maak direct een vrijblijvende afspraak voor inspiratie en advies op maat. We vertalen jouw wens naar een uniek, op maat gemaakt design.

Teak Tuinmeubelen

Teakhouten tuinmeubelen

Vaak wordt gedacht dat alle teakhouten meubelen standaard ook voor buitengebruik geschikt zijn. Dit is echter NIET het geval. Het teakhout zelf kan prima tegen de wisselende omstandig heden die buiten heersen, de constructie echter niet altijd. Door de constuctie van de tuinmeubelen aan te passen aan de wisselende omstandigheden van buiten kunnen zij de spanning kwijt die ontstaat als hout eerst drijf nat wordt en vervolgens door de zon weer droogt. Zo zit er bijvoorbeeld tussen de planken van het blad van een tuintafel een paar millimeter ruimte. Deze naad dient om het hout de ruimte te geven om iets te kunnen uitzetten of te krimpen. Verder is het van belang dat het teakhout geen of zo min mogelijk spinthout* bevat. Het spinthout is niet langdurig bestand tegen het “Hollandse weer” .

Tafels en stoelen.

Onze teakhouten tuintafels zijn leverbaar in diverse lengte maten. Ook is er een uitschuifbare variant. De stoel Meja met armleuning is stapelbaar.

Root tuin meubelen

De collectie Root meubelen (gemaakt van de wortels van de teakboom) is zowel geschikt voor binnen als buiten.