Sloophout

Filter

Staat het meubel waar je naar op zoek bent er niet bij? Wij maken ook meubelen op maat! Of wil je graag een meubel uit ons assortiment komen bekijken in onze showroom?

Wat je wens ook is, wij maken graag tijd voor je! Maak direct een vrijblijvende afspraak voor inspiratie en advies op maat. We vertalen jouw wens naar een uniek, op maat gemaakt design.

Sloophouten Meubelen uit India

India, Rajasthan

Vanuit de Indiase deelstaat Rajasthan betrekken wij onze meubelen van sloophout. Deze deelstaat ten westen van New Deli bestaat voor het over grote deel uit woestijngebied. Voor de productie van deze meubelen en het vinden van het juiste hout is de droogte in dit gebied een prima bijkomstigheid. De zeer lage luchtvochtigheid zorgt voor perfect natuurlijk gedroogd hout.

Oude kleurrijke huizen

Het gerecyclede hout van oude huizen, schuren, bootjes etc. is het basis materiaal voor deze sloophouten meubelen. Vooral oude planken met de nog aanwezige verfresten geven dit meubel hun specifieke karakter. Het resulteert in een kleurrijk eindproduct met een vintage uitstraling.

Diverse houtsoorten

Omdat deze meubelen worden gemaakt van recyclehout waarbij meer de nadruk ligt op de kleur en looks van het hout dan de houtsoort, kan elk sloophouten meubel bestaan uit verschillende hout soorten. De meest voorkomende hout soorten zijn acacia, sheesham en mango, maar het is uiteraard niet uitgesloten dat u andere houtsoorten aantreft in één van deze kleurrijke meubels.

Van tv kasten tot salontafels

De collectie sloophouten meubelen omvat voornamelijk klein meubelen. Zo zijn er tv kasten vanaf 80 cm tot 2 meter breed. Maar ook dressoirsglaskasten, side tables en salontafels van groot naar klein.
Zo zijn de salontafels Bowl in 70 en 90 cm doorsnee onze verkooptoppers.

Onderhoud en finishing

Alle sloophouten meubels uit ons assortiment zijn met een soort schel- of politoerlak gefinished. Deze finishing wordt laagje voor laagje met doeken handmatig aangebracht. Hierdoor behoud het meubel zijn vintage karakter en zijn de oude verflagen beschermd. Dankzij deze afwerklaag is het meubel makkelijk schoon te maken. Gewoon water en een poetsdoek volstaan. U hoeft het meubel niet te oliën of in te wassen.

Werkplaats India