Teak stoelen

Filter

Staat het meubel waar je naar op zoek bent er niet bij? Wij maken ook meubelen op maat! Of wil je graag een meubel uit ons assortiment komen bekijken in onze showroom?

Wat je wens ook is, wij maken graag tijd voor je! Maak direct een vrijblijvende afspraak voor inspiratie en advies op maat. We vertalen jouw wens naar een uniek, op maat gemaakt design.

Teak Stoelen

Teakhouten stoel

Ons programma in teak eetkamerstoelen bevat een 6 tal verschillende modellen namelijk de Santos, Daniel, Pub, Lasem, Kipas en de Vica. Alle uitvoeringen zijn gemaakt van blank onbehandeld plantage teak.

Gat pen verbindingen

Alle teak stoelen worden nog op de oude ambachtelijke wijze gemaakt. Bijna alle onderdelen van een stoel worden dus nog met zogenaamde gat pen verbindingen aan elkaar verbonden. Deze constructie zorgt voor een sterk verband tussen de verschillende onderdelen en dus ook voor een sterk eindresultaat.

Gebruik

Al deze stoelen zijn van onbehandeld teakhout zijn gemaakt. Vet en vocht kan hierop zijn sporen nalaten. Door de stoelen af en toe met water en groene zeep af te doen worden ze weer zuiver en behouden ze hun natuurlijke uitstraling. Het is ook mogelijk om de stoelen in de was te zetten of in te oliën, maar dit geeft het geheel wel weer een andere uitstraling. Men doet er dan verstandig aan om eerst de was of olie op een onopvallende plaats aan te brengen. Bijvoorbeeld de onderkant van de zitting.

TIP:
Om te voorkomen dat de stoelen op een houten- of stenen vloer krassen of herrie maken adviseren wij om de pootjes te voorzien van Supervilt. In tegenstelling tot de gewone plakviltjes hecht supervilt zich ijzersterk vast aan de poot en gaan ze een stuk langer mee.