Teak kasten

Teakhout

Rechtstreeks vanuit onze werkplaats in Indonesië importeren wij een scala aan kasten gemaakt van teakhout. Teak (Tectona grandis) is een loofboom soort die veel voorkomt in Indonesië. Het vettige (talkrijk) karakter van het teakhout zorgt ervoor dat onze teak kasten juist in onbehandelde staat het best tot hun recht komen. Puur natuur en onderhoud vriendelijk. Ons complete assortiment teak kasten zijn altijd gemaakt van 100% massief teakhout, dus nooit voorzien van triplex, meubelplaat of fineer.

Recycle en plantage teak

Afhankelijk van de collectie wordt voor onze teak kasten plantage teak dan wel gerecycled teak gebruikt. De mooiste kwaliteit oud teakhout halen we uit Oost Java. Het hout van oude Javaanse huizen, Joglo’s genaamd, is uitermate geschikt voor de her productie van deze meubels. Ook het plantage teak wordt betrokken van de “Perhutani”, de gecontroleerde bosbouw op Java. Ter voorkoming van illegale houtkap worden al onze meubels uit Indonesië onderworpen aan de Europese FLEGT vergunning.

Verschillende collecties

Ons complete assortiment teak kasten bestaat uit verschillende collecties. Zo hebben we de moderne Dave collectie en de landelijke Basic collectie die gemaakt worden van plantage teak. De collecties TubanFarmhouse en Brabant worden gemaakt van gerecycled teak. Binnen deze collectie heeft u weer de keuze uit tv-kastenboekenkastendressoirsbuffetkasten enz.

Kast op maat

Zit de door u gewenste kast niet in ons assortiment, of heeft u wel een kast naar uw smaak gevonden maar is de maat voor u verkeerd? Geen probleem! Wij maken de kast voor u op maat. Mail uw wensen door, of breng een bezoek aan onze showroom en wij zorgen ervoor dat u straks kan genieten van uw eigen unieke en handgemaakte teakhouten kast.

 

Teak kast opmeten in werkplaats in Indonesië

Je hebt dit product zojuist toegevoegd aan de winkelwagen: