Oriental teak collection

Filter

Staat het meubel waar je naar op zoek bent er niet bij? Wij maken ook meubelen op maat! Of wil je graag een meubel uit ons assortiment komen bekijken in onze showroom?

Wat je wens ook is, wij maken graag tijd voor je! Maak direct een vrijblijvende afspraak voor inspiratie en advies op maat. We vertalen jouw wens naar een uniek, op maat gemaakt design.

Oriëntal Teak

Een collectie amachtelijk vervaardigde meubelen uit Indonesië. Kenmerkend voor deze collectie is de combinatie van het handgeschilderd wit met de rustieke recycle houten bladen van teak. Vanuit voorraad zijn diverse meubels snel leverbaar.

Materiaal

Bij onze Oriëntal teak collectie wordt alleen voor de bladen gebruik gemaakt van gerecycled teakhout. Voor de handgeschilderde witte delen van het meubelstuk wordt gebruik gemaakt van diverse andere soorten hout. Het zogenaamde bloeden van teakhout geeft gele vlekken door de witte verf heen, vandaar de keuze voor andere houtsoort die deze eigenschap niet heeft. Door het met met de hand schilderen van deze meubelen, krijgt het een uitstraling uit grootmoederstijd. Elk meubelstuk krijgt zo, zeker in combinatie met het oud teakhouten blad, zijn eigen unieke karakter.

Ook maatwerk mogelijk

Spreekt deze Oriëntal teak meubelcollectie u aan, maar zit het meubel naar uw keuze er niet bij? Wellicht is dan een meubel op maat de juiste oplossing. Mail ons uw voorkeur of vraag en wij helpen u graag verder. Een bezoek aan onze showroom is natuurlijk ook mogelijk. U krijgt dan een uitvoerig advies en wij maken een schets van het gewenste meubel. Alles uiteraard geheel vrijblijvend en onder het genot van een kopje koffie of thee. Neem snel contact met ons op.

Onderhoud

De meubels uit het Oriëntal teak programma zijn in principe vrij van onderhoud. Af en toe af doen met water volstaat. Echter zijn de bladen van de eet- en salontafels gevoelig voor kringen en vlekken vanwege het onbehandelde karakter. Het is daarom aan te bevelen om deze bladen te behandelen met Woodcare. Hiermee wordt het blad beschermd, maar behoud het zijn natuurlijke uitstraling.