Teak Salontafels

Teak salontafel

Alle salontafels uit ons assortiment zijn gemaakt van massief teakhout. Dit kan gerecycled teakhout zijn, denk dan aan sloophout van oude Javaanse huizen, of oud plantage teak. Doordat de tafels nog op de oude ambachtelijke wijze worden gemaakt krijgt elk item zijn identiteit.

Afwerking

Teak salontafels kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt. Elke collectie heeft zijn eigen afwerking.  Zo hebben we de Dave collectie, gemaakt van plantage teak, met een gladde afwerking en daartegenover de Brabant en Tuban collectie , gemaakt van oud teakhout, met een meer rustieke uitstraling.

Met laden

Veel van de salontafels in ons assortiment zijn voorzien van één of meerdere lades. De meeste lades lopen op houten geleiders. Door droogte in huis kan het wel eens voorkomen dat een lade na verloop van tijd wat minder soepel open gaat. Door de strip in de lade en de houten geleider in de tafel in te “krijten” met kaarsvet is dit euvel echter snel verholpen.

Bescherming

U kunt uw salontafel gewoon onbehandeld laten, maar naar verloop van tijd kunnen dan kringen en vlekken op het tafelblad ontstaan. Wilt u dit niet, dan kunt u de salontafel ook behandelen met Wood-care. Het uiterlijk van de salontafel blijft hierdoor nagenoeg hetzelfde.

Je hebt dit product zojuist toegevoegd aan de winkelwagen: